Basislasser

Sector: Technische opleidingen, Opleidingen metaal

Niveau: 2

Deze opleiding biedt...

Specialisme
De baas zijn
Anderen helpen
Uitdaging
Onafhankelijkheid
Gezelligheid
Creativiteit
Ondernemerschap

Vrijblijvend een oriëntatie gesprek?

Gratis je diploma behalen

Betaald krijgen tijdens je BBL opleiding

Erkende leerbedrijven in heel Nederland

Geen kosten voor boeken, kleding etc.

Stel een vraag!

Onduidelijkheden of heb je vragen over de opleiding? Stel ze aan ons, wij helpen je graag! #durftevragen

Is dit wat voor jou...?

Als basislasser heb je een belangrijke en verantwoordelijke baan. Je maakt constructies of verbindingen aan de hand van de werktekeningen voor de bouw, scheepvaart en industrie. Deze constructies en verbindingen maak je van RVS, staal en aluminium met behulp van verschillende lastechnieken. Vaak komt het voor dat je een hele reeks van hetzelfde moet maken. Veiligheid en secuur werken zijn een pre. Zo heb je zekerheid dat het laswerk goed is waardoor het schip niet zinkt, het gebouw niet instort en de machines niet uit elkaar vallen. Je werkt in een team met als leider een ervaren/allround lasser. Deze collega stuurt het team aan, en vertelt je wat en hoe je iets moet doen, zodat je vervolgens zelfstandig aan het werk gaat.

Hoe ziet de opleiding Basislasser eruit?

Deze opleiding is een BBL-traject. Het BBL-traject houdt in dat je zowel naar school gaat voor theorielessen, en bij een leerwerkbedrijf deze theorie in praktijk kan brengen. Deze opleiding duurt 2 jaar, waarin je begeleid wordt door de docent op school, en je mentor/leermeester op je leerwerkbedrijf. Naast de vakken die beroepsgebonden zijn, zoals lassen, kennis over materialen en technieken, krijg je ook vakken als rekenen, taal, ICT, tekenen en hoe je tekeningen moet lezen. Het is mogelijk om 4 dagen te werken, en 1 dag in op school door te brengen, of je kunt 5 dagen werken en 2 avonden naar school. Deze keuze hangt af van de school waar je deze opleiding gaat volgen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot basislasser zul je leren wat hoe je lasnaden en lasverbindingen moet voorbereiden, hoe je deze vervolgens last en monteert. Je leert hoe je metalen constructies in elkaar zet, hoe je vele aantallen kan maken van hetzelfde product/onderdeel/constructie. Dit laatste heet productielaswerk. Verder leer je hoe je eigen werk kan meten en beoordelen, zodat je zeker kunt zijn van een goed eindproduct.

Extra informatie

Download de brochure met 10+ pagina's aan extra informatie!

Misschien iets voor een bekende?

Ken jij iemand waarbij deze opleiding past? Deel dit met hun!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Toelating & kennismaking

Voor deze studie heb je je vmbo- diploma nodig van je middelbare school of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Mocht je deze niet hebben, dan start je in een Entree-opleiding.

Verder studeren

Als basislasser heb je dus een verantwoordelijke baan. Deze baan kun je uitoefenen bij metaalbewerkingsbedrijven zoals in de bouw van constructies en apparaten. Verder kun je ook werken in de scheepsvaart, of bij offshorebedrijven en op montageafdelingen van diverse bedrijven. Je hebt dus ruime keus waar en wat je wil gaan doen, na je diploma-uitreiking. Het is ook mogelijk om door te stromen naar een MBO niveau 3 opleiding.

Misschien is dit ook iets voor jou?

Monteur middenspanningsdistributie

Monteur middenspanningsdistributie

Niveau:
2

Plan een oriëntatie gesprek in voor de opleiding: Basislasser

Wij komen graag in contact met jou om te achterhalen wat het beste bij jou past. Volledig vrijblijvend! Vul onderstaand het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Stel een vraag over de opleiding: Basislasser

Vragen over de opleiding? Stel ze aan ons! Onze toppers kunnen je veel gerichter helpen bij specifieke vragen

Ontvang de Basislasser brochure per mail

Extra informatie over de opleiding. Kerntaken, werkprocessen, werkzaamheden en meer. Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je de brochure toe per mail.

Cookie erbij? Wij gebruiken cookies op onze website om de beleving op onze website voor u te verhogen. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy statement.